top of page
Oelie in boom muizen op de grond.png

Illustraties bij het boek “Oelie wil een vriend”

Mier_edited.jpg

Ytsje van der Meulen heeft mij gevraagd om haar boek te illustreren, nadat zij mijn schilderijen had bekeken. Ytsje heeft het boek “Oelie wil een vriend” in delen geschreven. Tijdens het schrijven ben ik gaan tekenen en in begin was dat natuurlijk afstemmen. Oelie zelf was natuurlijk de eerste tekening. De mier is één van de eerste waarbij ik een blad vol mieren getekend heb. Daartussen stond één mier die het voor Ytsje helemaal was!  

Muizen met rode bessen_edited.jpg
Hoofd moeske_edited.jpg
unnamed-4.png

Deze twee muisjes zijn goede vrienden. Ze delen hun eten, spelen samen en helpen elkaar. Soms is het lastig vrienden te zijn of vrienden te worden, want hoe doe je dat eigenlijk? 

 

High five in boom_edited.jpg
Huilende oelie.png

In dit boekje wordt duidelijk hoe Oelie dat aanpakt. Als het even niet lukt dan is dat verdrietig maar Oelie leert ervan en vindt uit wat wel werkt in vriendschap. 

Oelie knuffelt moes.png

Echte vriendschap kan heel mooi zijn. Je voelt je thuis en kunt helemaal jezelf zijn.

Er voor elkaar zijn als dat nodig is… zo’n vriendschap willen wij allemaal. 

 

 

Volg @oelie_moeske op Instagram

 

Met dank aan al mijn vrienden en vriendinnen.

Samen een boek maken is vriendschap ❤️ en ons boek gaat over vriendschap.

In ons boekje zie je dat de natuur vol is met leven en de dieren weten vaak op de mooiste manieren aan eten te komen. Daar zie je dat bloemen ook als maaltijd kunnen dienen. 

Wist jij bijvoorbeeld dat deze gewone pinksterbloem eetbaar is? Dit plantje is rijk aan vitamine C. Je kan de pinksterbloem verwerken in een salade en het staat ook leuk op een boterham! 

 

Het tekenen en schilderen was een feest en ook wel lastig op zijn tijd. Soms zijn er tekeningen nodig waar je nog geen duidelijk beeld bij hebt. Dat waren momenten waarop Ytsje en ik veel contact hadden tot het beeld helder werd. Ik kwam tijdens deze mooie samenwerking tot een heldere conclusie: 

 

Samen een boek maken is vriendschap ❤️ en ons boek gaat ook nog eens over vriendschap!

"De natuur is een inspiratiebron voor Ytsje als schrijfster en voor mij als illustrator. Ons boek is dus ook in meerdere opzichten 'groen' en daar zijn wij heel blij mee." 

bottom of page